Kennel Viavrois
Minusta/ About me

Minusta/ About me

Olen suurimman osan elämästäni asunut Tampereella mutta nykyisin asustelen täällä Ylöjärven puolella. Syntynyt olen vuonna 1986. Koulutukseltani olen koiriin erikoistunut eläintenhoitaja. Tilasuunnittelijan paperit löytyvät myös.

Olen kasvanut koirien parissa lapsesta saakka, rotu tuolloin oli kultainennoutaja ja äidilläni tätä rotua oli pitkään, kunnes hänkin siirtyi kiinanharjakoirien pariin. Itse tutustuin ensimmäiseen kiinanharjakoiraan vuonna 2008 jolloin siskolleni tuli aikuinen kodinvaihtaja, karvatonta mallia oleva kiinanharjakoirauros, nimeltään Kauko.
Heti tuolloin päätin että kun ajankohta on sopiva niin myös minä tahdon tuollaisen; silkkinahkaisen, kummallisen näköisen karvattoman koiran. Ja tässä sitä nyt mennään tämän rodun parissa ja loppua ei näy 🙂

Olen ihastunut tässä rodussa erikoisen ulkonäkönsä lisäksi myös näiden vallattomaan luonteeseen. Harjakoirat ovat iloisia hassuttelijoita joilta löytyy oma tahto ja vahvat mielipiteet. Pienen koon ei kannata antaa häiritä, harjakoira ei jää varjoon piilottelemaan. Se on mukana kaikessa mitä teet ja silloinkin kun et tee niin se löytyy jostain vierestä 🙂

Paljon olen jo päässyt näiden vuosien aikana kokemaan ja oppimaan rodun parissa ja näyttelyharrastuksen myötä tutustunut vielä laajemmin rodun harrastajiin. Iso kiitos tutuille kasvattajille ja muille ihmisille joihin olen päässyt tutustumaan tämän rodun myötä, opitun tiedon ja taidon määrä ilman teitä olisi ollut silkka mahdottomuus.

Kasvattajakurssin olen suorittanut v.2016 jonka jälkeen anoin kennelnimeni, ja ensimmäinen oma pentueeni syntyi v.2017. Vuonna 2020 suoritin kasvattajan jatkokurssin.

Toimin tällä hetkellä rotuyhdistyksen (suomen kiinanharjakoirat ry) jäsenlehden päätoimittajana. Ja olen mukana myös jalostustoimikunnassa.

Olen jäsenenä myös seuraavissa yhdistyksissä:

 Suomen Kennelliitto

Suomen Koirankasvattajat ry

Suomen Kiinanharjakoirat ry

https://suomenetsijakoirat.fi/